Ben je werkzaam in de zorg en zou je graag de kwaliteit en efficiëntie van de geboden zorg aan jouw patiënten willen verbeteren? Home8 Zorg domotica kan jou en je collega's ondersteunen in het bieden van goede en efficiënte zorg en een deel van de zorgdruk wegnemen. En het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een smartphone (van jou en/of je collega's) en een internetverbinding.
De situatie in de zorg is momenteel gespannen. Er is een tekort aan zorgpersoneel en in de praktijk is het daardoor lastig voor zorgverleners om op tijd de juiste zorg te bieden, wat ook nog eens erg stressvol kan zijn voor zowel de zorgverlener als de zorgbehoevende. Zorgverleners kunnen patiënten niet voortdurend, dag en nacht in de gaten houden. Het zorgalarm van Home8 kan dit wél. De camera’s en andere apparatuur monitoren de situatie op afstand als er iets misgaat of dreigt mis te gaan en melden dit meteen aan jou en alle andere gebruikers van het systeem (bijvoorbeeld je collega's en familie van de zorgbehoevende) door middel van een notificatie in de app. Het zorgalarm creëert daarmee extra veiligheid en een gerust gevoel, zowel voor de zorgbehoevende en zijn of haar familie, als voor jou als zorgverlener. Home8 is te gebruiken in elke denkbare zorgsituatie, ter ondersteuning van zorgpersoneel en mantelzorgers. Home8 houdt de wacht, dag én nacht.
“Ik werk in de thuiszorg en heb verschillende cliënten die ik thuis bezoek. Een van mijn cliënten is bedlegerig. Zijn vrouw zocht naar een manier om een oogje in het zeil te houden, als ze zelf de deur uit moet, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Ze is echter, zoals ze het zelf noemt, ‘digibeet’, dus moest het iets zijn wat niet te ingewikkeld voor haar is om te bedienen. Samen kwamen we uit op een Inactiviteit Alert Sensor, in combinatie met een Paniekknop en een Mini Cube HD Camera. De sensor stuurt haar een melding wanneer haar man een lange tijd niet heeft bewogen. Via de camera kan ze meteen zien of er iets aan de hand is en of er hulp nodig is. Voelt haar man zich niet goed, dan heeft hij de Paniekknop bij zijn bed waar hij meteen op kan drukken. Ook ben ik zelf toegevoegd aan het systeem als geautoriseerde gebruiker. Zo kan ik met eigen ogen zien of het nodig is dat ik langskom.”
“Ik ben verantwoordelijk voor de domotica installaties van de particuliere kleinschalige woon-zorg voorziening voor ouderen waar ik werkzaam ben. Wij hebben jaren gewerkt met een intercomsysteem, dat op een gegeven moment niet goed meer functioneerde omdat deze sterk was verouderd. Volgens offertes die ik bij verschillende leveranciers heb aangevraagd, kostte vervanging van dit systeem al gauw tienduizenden euro’s. Dat paste niet ons budget. En daarnaast zouden we dan alleen een intercom systeem krijgen, terwijl er behoefte is aan verschillende sensoren die onze cliënten en het personeel ondersteunen. Uiteindelijk kwam ik uit op Home8. In alle kamers hebben we nu onder andere Paniekknoppen en Inactiviteitsensoren geplaatst, zodat mensen zelf op de knop kunnen drukken wanneer ze hulp nodig hebben en het personeel een melding krijgt wanneer cliënten lange tijd niet hebben bewogen. Elk personeelslid is daarnaast uitgerust met een smartphone waarop de Home8 app is geïnstalleerd en waarop ze meldingen ontvangen van cliënten. Op deze manier hoeven we onze bewoners niet meer onnodig te storen en behouden ze hun vrijheid en privacy op een veilige, verantwoorde manier."
Ouderenzorg is een actueler thema dan ooit in Nederland. Er is sprake van vergrijzing en de komende jaren zal het aantal ouderen blijven toenemen, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar de meeste kwetsbare ouderen wonen thuis en hebben zware zorg aan huis nodig. Daardoor ontstaan er vaak acute noodsituaties, zoals een val of andere ongelukken. En daarbij zijn ouderen in verzorgtehuizen net zo goed kwetsbaar. Sommige ouderen krijgen te maken met mishandeling, zoals financiële uitbuiting, fysieke of psychische mishandeling en verwaarlozing. In zulke gevallen kan Home8 Zorg het verschil maken met innovatieve toepassingen. Zoals een valalarm met paniekknop waarmee direct een hulpoproep wordt verstuurd naar de vooraf ingestelde gebruikers, een medicijndispenser die toezicht houdt op de medicatie-inname , bewegingssensoren voor overzicht op bepaalde objecten of acties en een GPS tracker die de locatie van hulpbehoevenden bijhoudt. Op die manier verlicht het zorgalarm de druk op professionele zorgverleners en mantelzorgers. Ouderen kunnen met een gerust gevoel veilig thuis of in een verzorgtehuis blijven wonen.
Maak je je zorgen over het eet- of slaap patroon van je cliënt, of zijn of haar medicijninname? Home8 biedt verschillende apparaten die kunnen helpen om vroegtijdig patronen te signaleren. De Medicatie Tracking Sensor en Medicijndispenser monitoren en reguleren bijvoorbeeld de inname van medicijnen, om verkeerd gebruik en/of een overdosis te voorkomen. De Monitoringssensor en Activity Tracking Sensor plaats je bijvoorbeeld op de koelkast om het eetpatroon in de gaten te houden. Een Inactiviteitsensor plaats je in de slaapkamer zodat je meteen op de hoogte bent wanneer de cliënt lange tijd niet heeft bewogen en/of niet is opgestaan. Op deze manier kunnen noodsituaties worden voorkomen. Dit geeft de cliënt zelf en jou als zorgverlener een gerust gevoel. Daarnaast kan het helpen om de geboden zorg efficiënter te maken.