Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Anti autodiefstal: de S-IoT app

Geschreven door op Voorkom autodiefstal met S-IoT. Deze app waarschuwt meteen als er in jouw auto wordt ingebroken én zorgt ervoor dat de dief gelijk kan worden opgepakt

Deze week meldden verschillende media op basis van cijfers van het CBS dat het aantal autodiefstallen de afgelopen zeven jaar met ruim veertig procent is gedaald. Da’s goed nieuws, zou je denken, maar er zit een addertje onder het gras: hoewel voor het hele land geldt dat er steeds minder auto’s worden gestolen, zijn er bepaalde regio’s, zoals Amsterdam en Nijmegen, waar juist relatief veel mensen slachtoffer worden van autodiefstal. En ook blijkt uit de cijfers dat autodiefstallen minder vaak worden opgelost. Maar geen nood: de GRATIS S-IoT app op je (oude) smartphone biedt een simpele en snelle oplossing. Deze app waarschuwt jou meteen als er in jouw auto wordt ingebroken én zorgt ervoor dat de dief in kwestie meteen kan worden opgepakt.

Autodiefstallen vooral in Limburg, de Randstad en Noord-Brabant

Eerst even terug naar het nieuws. De daling van autodiefstallen is te danken aan de betere beveiliging van auto’s door de jaren heen. Maar woon en/of werk je bijvoorbeeld in de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Amsterdam, Heerlen, Maastricht of Arnhem, dan is het toch oppassen geblazen volgens het CBS: “De gemeenten met de hoogste aantallen autodiefstallen per duizend personenauto’s lagen tussen 2015 en 2017 in Limburg, zoals Valkenburg (bijna 7 gestolen auto’s per duizend), Heerlen en Maastricht. De vier grote steden en een aantal aangrenzende gemeenten hadden ook vaker dan elders in het land te maken met autodiefstal. Ook Arnhem en Nijmegen, met meer dan 4 gestolen auto’s per duizend, bevonden zich in de top 10. Gemiddeld werden tussen 2015 en 2017 jaarlijks van elke duizend personenauto’s 1,24 gestolen.”

Waarom dan juist deze gemeenten? Maarten Bloem, onderzoeker van het CBS, verklaart tegen de NOS: “In Limburg worden relatief veel auto’s gestolen, maar ook in steden zoals Amsterdam, Arnhem en Nijmegen is de kans om slachtoffer te worden relatief groot. Dat kan te maken hebben met het feit dat veel van deze regio’s grensregio’s zijn, en dat het in de grensregio’s relatief aantrekkelijk is voor autodieven om daar auto’s te stelen, zodat ze die snel naar het buitenland kunnen krijgen en zo uit handen van de politie blijven.”

Ga autodiefstal tegen met Home8 en S-IoT

Geef autodieven geen kans met Home8 en S-IoT. De S-IoT app tovert een smartphone om tot live bewakingscamera en een “impact” (lees: botsing, stoot, schok, slag) sensor tegelijk. Deze sensor is speciaal gemaakt om te waarschuwen in geval van diefstal. Wanneer je bijvoorbeeld je oude smartphone met de S-IoT app erop geïnstalleerd in je geparkeerde auto hebt geplaatst, ontvang je als eigenaar van het Home8 systeem meteen een melding als de autoruit wordt ingeslagen. Ook je geautoriseerde gebruikers worden meteen gewaarschuwd. Je kunt met de app van een afstand live de beelden streamen en opnemen met de camera van de telefoon waarop de app is geïnstalleerd. Met de impactdetectie worden gebruikers dus meteen op de hoogte gesteld van diefstal van of in de auto. Net als bij andere toepassingen van Home8, zoals bewegingsdetectie, kun je hier ook de gevoeligheid van de sensor zelf aanpassen naar de situatie. Ook kun je eenvoudig wisselen tussen de voor- en achter camera van je toestel en de flitser aan- of uitzetten. In de Home8 app wordt de locatie met de beelden van diefstal meteen weergegeven. Alle informatie kun je direct doorspelen naar de politie.

Hoe werkt de S-IoT app precies?

S-IoT is een onafhankelijke app die je installeert op je (oude) iOs of Android smartphone. De werking van deze app is vergelijkbaar met onze Care24 app. Na installatie voeg je de S-IoT app toe in de algemene Home8-app als camera of als virtuele OPU, door de QR-code uit de S-IoT app te scannen met de Home8 app. De eigenaar en geautoriseerde gebruikers kunnen nu de camera zien, traceren (door de locatie services op de smartphone met S-IoT aan te zetten) en meldingen ontvangen. Je hebt voor de S-IoT app overigens geen apart app-account nodig. Kwestie van installeren, toevoegen in Home8 en klaar. Zo simpel is het!

8475-anti-auto-diefstal-de-s-iot-app-1024x341.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig