Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Dom, dommer, domst. Van deze inbrekers heb jij niets te vrezen

Geschreven door op Woninginbraken komen helaas, zeker in deze donkere wintermaanden, nog veel voor. Gelukkig zijn er legio voorbeelden van criminelen die het inbreken eh… niet zo handig hebben aangepakt. Hoef jij in ieder geval niet bang te zijn dat ze jouw spullen meenemen.

Woninginbraken komen helaas, zeker in deze donkere wintermaanden, nog veel voor. Gelukkig zijn er legio voorbeelden van criminelen die het inbreken eh… niet zo handig hebben aangepakt. Hoef jij in ieder geval niet bang te zijn dat ze jouw spullen meenemen.

Categorie domme inbrekers #1: Door het raam klimmen is niet altijd een goed idee

Ai. Deze inbreker uit Birmingham dacht slim te zijn en een huis soepel binnen te glippen door dit zijraampje. Hij kwam echter vast te zitten en moest door de politie uit zijn benarde positie worden bevrijd. De dief heeft zo’n vijf uur beklemd gezeten, terwijl hij schreeuwde om hulp. Hij werd overigens meteen ingerekend toen hij was bevrijd. Zou hij zijn lesje wel geleerd hebben?

Tip: Met onze deur-en raam sensor ben je meteen op de hoogte als er bij jouw een dief door het raam klimt.

Categorie domme inbrekers #2: Je gegevens achterlaten is netjes, maar niet handig

In oktober vorig jaar kwam een inbreker in het nieuws nadat hij ‘s nachts in Hilvarenbeek een fiets uit een schuur had gestolen. De bewoners van het huis hadden wel gerommel gehoord, maar hadden niet in de gaten dat er een inbreker was. ‘s Ochtends merkten ze dat de fiets was gestolen en schakelden ze de politie in. En wat bleek? De dief had zijn telefoon, bankpas en identiteitsbewijs in de schuur achtergelaten en kon daarmee dezelfde dag nog worden opgepakt.

Categorie domme inbrekers #3: Haastige spoed is zelden goed

Een dief in de Verenigde Staten was eerder veroordeeld voor het stelen van een GPS apparaat en had een enkelband omgekregen, zodat de rechtbank kon volgen waar hij was. Maar dat weerhield hem er niet van om nogmaals toe te slaan – en dat ook nog eens meerdere keren. Hij brak in bij maar liefst 15 huizen en wist daar veel waardevolle spullen te bemachtigen. Maar je raadt het al, daar kon-ie natuurlijk niet lang van genieten. Appeltje eitje voor de politie, met de enkelband konden zij hem zo met alle inbraken verbinden en ‘m inrekenen. En deze keer kon hij meteen de gevangenis in.

Categorie domme inbrekers #4: Weet wat je steelt

In november vorig jaar hadden een paar dieven duidelijk geen onderzoek gedaan voordat ze aan het werk gingen. Ze maakten succesvol een Bitcoin automaat buit in Brasserie Tivoli in het Brabantse Oudenbosch, de allereerste ooit geplaatst in Nederland. Ze kwamen via de achterdeur binnen en namen het hele apparaat mee, inclusief de zuil waar deze op geplaatst was. Een hele prestatie: het ding weegt minstens 150 kilo. Maar wat ze er aan hebben? Helemaal niks. De Bitcoin is namelijk een digitale valuta en zit niet fysiek in de automaat.”Een hele domme actie van de dieven. De Bitcoin kan tegenwoordig dan wel veel waard zijn, de digitale valuta zit niet in het apparaat, maar staat in de cloud”, zei directeur Herman Vissia van softwarebedrijf Byelex in Oud Gastel destijds tegen Omroep Brabant. Dat is een hoop werk voor niks dus… En met hun actie zorgden de dieven voor ruim achtduizend euro schade.

Categorie domme inbrekers #5: Weet waar je steelt

Deze Britse dief koos net het verkeerde huis uit om in te breken: namelijk het huis van een directeur van een beveiligingscamera bedrijf, die zijn apparatuur ook thuis had geïnstalleerd. De dief brak in op klaarlichte dag door middel van een ladder die hij vond in de tuin. Hij klom naar binnen door een raam dat openstond en werd haarscherp op beeld vastgelegd door het camerasysteem van de huiseigenaar.

8040-dommeinbreker01.png

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig