Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

“Alexa, zeg tegen Home8…”

Geschreven door op Zou het niet spectaculair zijn om je Home8 alarmsysteem te bedienen met alleen het geluid van je stem? Dat is vanaf nu mogelijk! Je kunt Home8 namelijk integreren met Amazon Echo, de slimme luidspreker van Amazon. De Home8-systemen die integreren met Amazon Echo, zijn alle alarmsystemen, het smart garage starter kit, de smartplug en elektrische deursloten die compatible zijn met Home8. Daarmee is huisautomatisering nu nóg makkelijker in gebruik geworden.

Zou het niet spectaculair zijn om je Home8 alarmsysteem te bedienen met alleen het geluid van je stem? Dat is vanaf nu ook mogelijk! Je kunt Home8 namelijk integreren met Amazon Echo, de slimme luidspreker van Amazon. De Home8-systemen die integreren met Amazon Echo, zijn alle alarmsystemen, het smart garage starter kit, de smartplug en elektrische deursloten die compatible zijn met Home8. Daarmee is huisautomatisering nu nóg makkelijker in gebruik geworden.

Hoe werkt het?
Om te beginnen, koppel je eerst de Home8 Skill met Amazon Echo via de Amazon Alexa app. Vervolgens open je de Home8 app en selecteer je Amazon Echo in het zijbalk menu. Iedere Home8 securityshuttle en elk apparaat dat je bezit, moet nu een ‘Echo-naam’ worden toegewezen. Maar let op: apparaten van hetzelfde type kunnen niet dezelfde naam hebben. Je moet als accounteigenaar eerst een ‘Echo-naam’ voor elk ondersteund apparaat selecteren, voordat je spraakopdrachten op Alexa kunt gebruiken. Op de Amazon Echo pagina worden beschikbare beveiligingsshuttles en hun ondersteunde apparaten weergegeven, die gekoppeld zijn aan Alexa. Tik hierna op ‘>’ naast de naam van de shuttle of het apparaat en je wordt doorgestuurd naar de naam selectie pagina. Selecteer een ‘Echo-naam’ voor de shuttle of het apparaat en tik op de rechterbovenhoek om deze op te slaan. Spraakopdrachten zullen deze naam op dezelfde manier gebruiken: “Alexa, zeg Home8 de schakelaar aan te zetten op ‘Echo-naam’.”

Met behulp van Amazon’s stem-gecontroleerde persoonlijke assistent Alexa, kun je je beveiligingssysteem instellen, je garagedeur bedienen, lampen en huishoudelijke apparaten in- of uitschakelen en je deuren vergrendelen en ontgrendelen.

Een voorbeeld: zeg “Alexa, laat Home8 de schakelaar in de woonkamer aanzetten”, om het licht in de woonkamer aan te zetten waar jouw smart plug zich bevindt. Perfect in situaties als de kamer donker is en de schakelaar niet zichtbaar is, of wanneer je het druk hebt met andere zaken. Op dezelfde manier kunt je zeggen: “Alexa, zeg Home8 op de garagedeuropener te drukken”, om de garagedeur op weg naar je auto te openen. Ideaal als je haast hebt! Daarnaast kun je zeggen: “Alexa, laat Home8 de deur thuis ontgrendelen,” om de deur voor gasten te openen. En het is uiteraard veilig: je zal eerst een wachtwoord moeten inspreken, voordat de deur daadwerkelijk open kan.

Stemherkenning
Met de Far Field stem herkenning kan Alexa je bovendien door de gehele kamer heen horen, zelfs als er muziek speelt of als de televisie aanstaat. Zo kan het gebruik van Amazon Echo, naast het gebruik van het Home8-systeem, je dagelijkse leven een stuk eenvoudiger maken.

Heb je vragen over hoe je Amazon Echo kunt gebruiken met Home8? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel.

8432-alex-zeg-tegen-home8-1200x629.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig