Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Meldkamers verliezen de strijd met direct bewijs door video-verificatie

Geschreven door op Stel je eens voor dat je alarmsysteem wordt geactiveerd door een alarmmelding en de meldkamer waar je op bent aangesloten 2 gesprekken moeten afhandelen voordat de inbraak kan worden geverifieerd en de politie kan worden ingeschakeld. Het eerste gesprek gaat naar de locatie van inbraak en wanneer deze poging niet wordt beantwoord zal de meldkamer het 2e alternatieve nummer proberen. Pas wanneer deze 2 gesprekken niet worden beantwoord zal de meldkamer een poging doen de politie in te schakelen. Uiteindelijk zal de politie op de locatie arriveren om vervolgens vast te stellen dat het een vals alarm betreft veroorzaakt door een ondeugende kat…

Stel je eens voor dat je alarmsysteem wordt geactiveerd door een alarmmelding en de meldkamer waar je op bent aangesloten 2 gesprekken moeten afhandelen voordat de inbraak kan worden geverifieerd en de politie kan worden ingeschakeld. Het eerste gesprek gaat naar de locatie van inbraak en wanneer deze poging niet wordt beantwoord zal de meldkamer het 2e alternatieve nummer proberen. Pas wanneer deze 2 gesprekken niet worden beantwoord zal de meldkamer een poging doen de politie in te schakelen. Uiteindelijk zal de politie op de locatie arriveren om vervolgens vast te stellen dat het een vals alarm betreft veroorzaakt door een ondeugende kat…..

Bovenstaand voorbeeld is niet zomaar een eenmalige gebeurtenis maar een dagelijkse activiteit geworden voor meldkamers en politie. Deze manier van het afhandelen van alarmmeldingen verergert alleen maar de al schrikbarende hoge 98% valse alarmmeldingen die worden gemeld. Elke meldkamer verifieert een alarmmelding door middel van minimaal 2 gesprekken alvorens de politie in te schakelen. Helaas kost deze procedure uiterst belangrijke minuten van de meldkamer totdat de politie daadwerkelijk wordt gewaarschuwd.

Alarmsysteem met beeldverificatie

Daarom is de volgende stap in een procedure een alarmmelding direct te verifiëren koud, keihard bewijs van de situatie. Verificatie door middel van video-bewijs is hier een goed voorbeeld van. Home8 Alarm is marktleider in video-geverifieerde alarmsystemen en extra diensten zoals cloudopslag. Een alarmmelding kun je direct visueel via de Home app controleren en desgewenst direct actie ondernemen. Zodra je de inbraak hebt geverifieerd kun je direct vanuit de Home8 app het opgeslagen video-bewijs versturen aan de politie. De politie geeft voorrang aan een alarmmelding ondersteunt door direct bewijs zoals videobeelden.

Bespaar je zelf een hoop tijd en moeite en kies voor een slim alarmsysteem van Home8!

8429-home88-alarm-1200x629.png

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig