Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Tijdige detectie van waterlekken kan heel wat schade (en kosten) uitsparen

Geschreven door op Het lijdt geen twijfel dat een beveiligingssysteem van een hoge kwaliteit als Home8 een grote hulp is bij het voorkomen van inbraak. Met dank aan de video verificatie mogelijkheden en de handige sneltoetsen kan iedere situatie snel en correct ingeschat worden door de politie. Wat betekent dat concreet? Je krijgt de hulp die je nodig hebt en je krijgt die hulp snel.

Het lijdt geen twijfel dat een beveiligingssysteem van een hoge kwaliteit als Home8 een grote hulp is bij het voorkomen van inbraak. Met dank aan de video verificatie mogelijkheden en de handige sneltoetsen kan iedere situatie snel en correct ingeschat worden door de politie. Wat betekent dat concreet? Je krijgt de hulp die je nodig hebt en je krijgt die hulp snel.

Dat is een instrumentele functie van de beveiligingssystemen van Home8 maar uiteindelijk nog altijd maar één van de vele opties die onze systemen bieden. Zo pakken we onder andere uit met sensoren die waterlekken detecteren, een eigenschap die van kritiek belang kan zijn in het vermijden en voorkomen van ernstige waterschade. Hoewel waterschade in principe niet levensbedreigend is, zoals een inbraak en een brand wel zijn, valt de impact ervan op jouw huis niet te onderschatten. Waterschade kan met gemak een kostenplaatje van enkele duizenden euro’s betekenen.

Wat het nog moeilijker maakt? Het feit dat de vaakst voorkomende  oorzaken     
van waterschade niet per se  de oorzaken zijn die je verwacht. De vijf vaakst
voorkomende zijn:                                                                                      

• Een lekkend dak                                               
• Een gebarsten afvoer
• Gebrekkige installatie van ramen en deuren
• Gebroken of lekkende waterleidingen
• Lekkend toilet

 

 

Er zijn tal van voorbeelden en studies te vinden die de gemiddelde kostprijs van waterschade plaatsen rond de 2000 euro maar het is geen uitzondering om tot 6000 euro te moeten ophoesten. De kostprijs van de schade hangt immers af van verschillende factoren. De belangrijkste hiervan? Het gezondheidsrisico wat in direct verband staat met de bron van het lek. Die oorzaken kunnen we eigenlijk onderverdelen in drie categorieën:

 • Categorie 1 (schoon water): de bron van het lek kan worden gesaneerd zonder de inzet van speciale producten of apparatuur. De voorwaarde hierbij is dat schimmel nog niet aanwezig is.
 • Categorie 2 (grijs water): de bron van het lek bevat sommige chemische of biologische middelen die bij contact een gezondheidsrisico vormen. Een typerend voorbeeld: de afvoer van een apparaat als de wasmachine.
 • Categorie 3 (zwart water): de bron van het lek vormt een extreem gezondheidsrisico. De bron bevat hierbij in de regel actieve biologische middelen die ernstige ziektes kunnen veroorzaken. Een typerend voorbeeld is een riolering.

Het spreekt dan ook voor zich dat bedrijven meer zullen aanrekenen voor categorie 2 en 3 dan ze doen voor categorie 1. Deze vereisen immers meer apparatuur en meer werk. Als richtlijn kan je stellen dat categorie 3 gemakkelijk dubbel zo veel kan kosten dan een categorie 1 doet. En de vraag is nog maar of jouw verzekering waterschade echt gaat dekken. Het is dan ook geen overbodige luxe dat even na te gaan.

Veiligheid

Het goede nieuws? Het risico op dit rampscenario, en de kosten die ermee gepaard gaan, kunnen met gemak verkleind worden dankzij de aankoop van een . Dit alarmsysteem wordt geleverd inclusief een detectiesysteem voor waterlekken. Deze sensor kan geplaatst worden nabij boilers, pompen of ander risicogebied voor waterlekken. Ideaal voor gebruik in plaatsen waar het zicht gewoon niet optimaal is zoals onder gootstenen, achter vaatwassers, wasmachines of koelkasten.

In het geval van een lek? Dan triggert de sensor een alarm waarbij zowel jij als andere geautoriseerde gebruikers een notificatie krijgen. Heb je een geautomatiseerde manier om het water af te sluiten? Dan kan je dat al gelijk doen via je smartphone of eender welk apparaat verbonden met het internet. Is dat niet het geval kan je je op zijn minst naar huis reppen of de buren inschakelen. In eender welk van de bovenstaande scenario’s heb je hoe dan ook de schade aanzienlijk beperkt, zowel financieel als materieel.

8450-pexels-photo-279607.jpeg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig