Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Home8 Zorg. Comfortabel thuis ouder worden: van concept naar realiteit dankzij technologie

Geschreven door op “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.” We kennen deze uitspraak allemaal, en ze is waarschijnlijk bekend geworden door Dorothy van de Wizard of Oz, die het steeds opnieuw uitsprak omdat ze terug wilde keren naar haar geliefde boerderij in Kansas. De uitdrukking wordt steeds vaker gebruikt door ouderen, aangezien een groot percentage van de bejaarde bevolking liever thuis hun oude dag beleven dan in bejaardentehuizen. Steeds vaker kiest men ervoor om thuis te blijven wonen – zolang dat mogelijk is.

“Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.” We kennen deze uitspraak allemaal, en ze is waarschijnlijk bekend geworden door Dorothy van de Wizard of Oz, die het steeds opnieuw uitsprak omdat ze terug wilde keren naar haar geliefde boerderij in Kansas. De uitdrukking wordt steeds vaker gebruikt door ouderen, aangezien een groot percentage van de bejaarde bevolking liever thuis hun oude dag beleven dan in bejaardentehuizen. Steeds vaker kiest men ervoor om thuis te blijven wonen – zolang dat mogelijk is.

Comfortabel thuis oud worden

Aging in place

Dit fenomeen heeft de naam ‘aging in place‘ gekregen, volgens Wikipedia. Het is ‘de mogelijkheid om in eigen huis en gemeenschap te blijven leven op een veilige, onafhankelijke en comfortabele manier, wat de leeftijd, het inkomen of de mobiliteit ook mag zijn.” De statistieken liegen er niet om:

– Wereldwijd zijn er steeds meer ouderen: er is dus geen tekort aan bejaarden die deze trend willen verderzetten. Een Amerikaans artikel wees uit dat de bevolking van 65 jaar en ouder alleen al in De Verenigde Staten in 2020 ongeveer 55 miljoen zal bedragen, vergeleken met 40 miljoen in 2010.

– Men wil thuis blijven wonen: Onderzoek stelt vast dat meer dan 90% van alle oudere liever thuis blijft wonen dan in een tehuis te gaan leven.

– Veiligheid eerst: de trend is enkel mogelijk mits bepaalde maatregelen: zo ondervond Home8 Zorg met een “Aging in Place ” enquête dat de meest voorkomende herstellingen die thuis gebeuren bij ouderen te maken hebben met veiligheid en functionaliteit.

– Herstructureringen: Ouderen willen ook écht dat dergelijke aanpassingen worden gemaakt; 75% van verbouwers zegt dat er steeds meer aanvragen zijn in verband met ” aging in place “.

De rol van technologie

Ook de technologische vernieuwingen spelen een grote rol bij de populariteit van ” aging in place “. Hierdoor kunnen senioren immers gemakkelijker thuisblijven. Elektrische sloten om zeker te zijn dat je vader naar de apotheek is gegaan, of sensors op de koelkast om zeker te zijn dat je moeder effectief haar avondeten heeft opgegeten, het zijn maar enkele voorbeelden van gadgets waarmee men meer controle heeft over het wel en wee van hulpbehoevenden.

Zorg alarmsysteem: het beste senior alarm

Ook zogenaamde ” persoonlijke alarm ” systemen dragen hun steentje bij, apparaten die hulp inroepen bij medische ongevallen: zonder deze vernieuwingen zouden ouderen waarschijnlijk al veel vaker en eerder in een bejaardentehuis verblijven. De trend stak de kop op toen de eerste Home8 alarmsystemen geproduceerd werden – revolutionaire alarmsystemen met video-verificatie. Het platform waarop Home8 Zorg  gebouwd is kan vergroot of verkleind worden, waardoor uitbreidingen en extra applicaties mogelijk zijn.

Eén van de beste standaard systemen is het zorgalarm, voorzien van functies zoals medicatiecontrole met videoverificatie, (in)activiteitstracking, valdetectie en hulp bij panieksituaties. Home8 Zorg is cloud-gebaseerd en veel betrouwbaarder dan de traditionele apparaten met een draadloze telefoon. Het Home8 zorgalarm geeft ouderen hoe dan ook de mogelijkheid om hun geliefde thuis nog veel langer te bewonen, waardoor het concept van thuis ouder worden écht realiteit wordt.

Tip: De Home8 Automatische Medicijndispenser heeft plaats voor 28 cartridges en kan door middel van de Home8 app 4 weken vooruit en met maximaal 6 uitgiftes.per dag worden voorgeprogrammeerd.

Wil je meer weten over de Home8 Zorg producten neem dan contact met ons op of kom langs de winkel voor een demo. De koffie staat klaar!

8422-comfortabel-thuis-ouder-worden-van-concept-naar-realiteit-dankzij-technologie.png

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig