Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Retourrecht


In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'bedenktijd'. Home8 hanteert een bedenktijd van 30 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag de consument de koop ontbinden door een beroep te doen op het retourrecht. Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 30 dagen de tijd het product op eigen kosten te retourneren.

Tarieven pakketzending (PostNL):
 0  - 10 kg: € 6,75
10 - 30 kg: € 12,90

Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, moet het pakket deugdelijk verpakt te zijn. Wanneer de teruggezonden goederen compleet, indien mogelijk in originele verpakking en onbeschadigd zijn, dan storten wij het door u betaalde aankoopbedrag, binnen 14 dagen terug op uw rekening.

Het retourrecht

Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beinvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen.

De hier genoemde retourgarantie geldt uitsluitend voor consumenten. Voor bedrijven gelden andere regels. Deze regels treft u aan bij het onderdeel Zakelijke retouren.

Uitzonderingen

Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor u als consument en vallen onder de volgende uitzonderingen:

 • Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur (softwarepakketten), waarvan de verzegeling/ verpakking na levering is verbroken;
 • Inktcartridges en tonercassettes waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken;
 • Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om teruggezonden te worden, zoals in-ear headsets, tandenborstels, massage-, scheer-, of epileerapparaten, stijl- en krultangen waarvan de verzegeling/verpakking is verbroken;
 • Ingewisselde vouchers en tegoedbonnen.

Verzending

Voor een snelle afwikkeling is het raadzaam onderstaande stappen te volgen.

Stap 1

Neem contact op met de afdeling klantenservice.

Dit kan zowel telefonisch: +31 (0)78 - 6416410 als per e-mail: klantenservice@epine.nl.

Stap 2

Volg de instructies van de door ons aan u toegezonden retourinstructie

Stap 3

Verpak de goederen met retourformulier, inclusief alle accessoires, in een stevige verzendverpakking.
Plak het retouretiket en verstuur het.

Houdt u er rekening mee dat de door u aangekochte producten bijzonder gevoelige apparatuur betreft. Een veilige en stootvaste verpakking kan schade en daarmee het vervallen van de garantie voorkomen.

Stap 4

U kunt het pakket op de onderstaande manieren retourneren.

Een brievenbus. Als het pakket door een brievenbus past, dan kunt u het verzenden via brievenbuspost. U verzendt dan zonder Track & Trace code en u kunt de bestelling niet volgen.

PostNL afgiftepunt. U ontvangt daar een verzendbevestiging met Track & Trace code waarmee u de zending kunt volgen. Bewaar deze bevestiging.

Houdt u er wel rekening mee dat verzending op eigen risico is.

Indien u gebruik wenst te maken van het retourrecht kunt u ook gebruik maken van ons herroepingsformulier u kunt dit formulier bij uw zending toevoegen. Klik hier voor het herroepingsformulier. 


 

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig