Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Anti-inbraaktips voor de zomervakantie

Geschreven door op De zomervakantie staat weer voor de deur! Voor een groot deel van Nederland een fijne periode van het jaar waarin ze lekker kunnen uitrusten. Voor een kleiner deel (de inbrekers) is dit juist een drukke periode. Veel mensen zijn op vakantie dus slaan ze graag hun slag. De politie van Almere heeft al een van de nieuwe trucs ontdekt die de afgelopen tijd vaak gebruikt zijn om te controleren of bewoners al op vakantie zijn.

De zomervakantie staat weer voor de deur! Voor een groot deel van Nederland een fijne periode van het jaar waarin ze lekker kunnen uitrusten. Voor een kleiner deel (de inbrekers) is dit juist een drukke periode. Veel mensen zijn op vakantie dus slaan ze graag hun slag. De politie van Lelystad heeft al een van de nieuwe trucs ontdekt die de afgelopen tijd vaak gebruikt zijn om te controleren of bewoners al op vakantie zijn.


Stukjes plastic in deurslot
De politie waarschuwt bewoners voor de nieuwe methode van inbrekers: een stukje plastic in de cilinder van de voordeur. Ze houden de deur in de gaten en wanneer dit stuk plastic er na een aantal dagen nog steeds niet uit gehaald is, weten ze dat de bewoners niet thuis zijn. Dan zien ze hun kans om hun slag te slaan.


De politie raadt mensen die op vakantie gaan aan om buren of kennissen te vragen of zij op hun huis willen passen. Ze kunnen de sloten controleren en brievenbussen buiten het huis leeg halen. Ook is het handig om een licht aan te laten, of deze rond zonsondergang aan te laten gaan doormiddel van een slimme stekker.
Zorg dat er geen ladders, containers of andere spullen waarmee inbrekers makkelijker binnen kunnen komen voor het grijpen staan.


Caravan op de oprit voor de vakantie
Ook tipt de politie dat het beter is de caravan niet te lang van te voren op de oprit neer te zetten. Ook al is het handig met inpakken, op deze manier geef je namelijk een duidelijk signaal af, namelijk “wij gaan op vakantie”. De inbrekers weten dus waar ze zomaar naar binnen kunnen lopen.


Sociale media
Wees verder ook voorzichtig met wat je op sociale media plaatst. Zeker wanneer je jouw account op openbaar hebt staan. Ook inbrekers weten hoe ze met Instagram en Facebook om moeten gaan en zullen dat ook zeker toepassen. Let er dus op dat je account is afgeschermd en of je al jouw vrienden op Facebook wel echt kent en vertrouwt!


Sluit het huis goed af
Het is misschien een open deur, maar zorg ervoor dat uw huis goed is afgesloten met degelijke sloten. Goed hang- en sluitwerk is een must en een extra slot op de voordeur kan geen kwaad. Ook bestaan er tegenwoordig goede sloten om een eventuele schuifpui goed mee af te sluiten.


Beveilig je woning met een alarmsysteem
Bijvoorbeeld een alarmsysteem van Home8. Voor wie nog geen beveiligingssysteem heeft is de Beveiliging Starter Kit een uitkomst. Dit zeer eenvoudig te installeren systeem kun je dus nog net voor de vakantie aanschaffen. Dankzij de gratis app van Home8 kun je, waar je ook bent, de beelden die jouw camera’s maken bekijken. Daarnaast worden belangrijke beelden tot wel 30 dagen opgeslagen worden. En wil je na de vakantie het systeem uitbreiden met bijvoorbeeld een buitencamera? Dat is geen probleem! Het systeem kun je namelijk onbeperkt uitbreiden!


Benieuwd naar de Beveiliging Stater Kit? Klik hier om naar de productpagina te gaan. Wil je het systeem in het echt bekijken? Dat kan ook in onze showroom in Papendrecht. De koffie staat voor je klaar!

 

8576-vakantie.jpeg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig