Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

App advies #2

Geschreven door op Steeds meer ouderen hebben een smartphone, tablet of allebei. En dat biedt mogelijkheden voor handige applicaties. Naast onze Home8care app zijn er veel andere apps die het dagelijks leven van ouderen net een beetje makkelijker, veiliger en natuurlijk leuker kunnen maken. Wilt u weten welke apps niet op uw telefoon of tablet mogen ontbreken? Wij houden de trends in de gaten en voorzien u maandelijks van advies. Vandaag: de 5 leukste apps om uw geheugen op peil te houden.

Steeds meer ouderen hebben een smartphone, tablet of allebei. En dat biedt mogelijkheden voor handige applicaties. Naast onze Home8care app zijn er veel andere apps die het dagelijks leven van ouderen net een beetje makkelijker, veiliger en natuurlijk leuker kunnen maken. Wilt u weten welke apps niet op uw telefoon of tablet mogen ontbreken? Wij houden de trends in de gaten en voorzien u maandelijks van advies. Vandaag: de 5 leukste apps om uw geheugen op peil te houden.

App 1: Einstein™ Hersengymnastiek HD
Deze app helpt u om jong en scherp van geest te blijven. In dit spel is niemand minder dan Albert Einstein uw persoonlijke geheugencoach. Hij leidt u door het spel, dat 30 hersenoefeningen bevat. Zo kunt u meten hoe goed de conditie van uw brein is. Niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens bewezen effectief! Als u elke dag traint, zult u merken dat uw hersenen steeds fitter en sneller worden. U kunt het spel alleen spelen, maar ook met vrienden en familie.
Deze app is ontwikkeld op basis van de succesvolle ‘Hersengymnastiek’ – methode van de Japanse neurowetenschapper Dr. Kawashima, die al meerdere populaire breintrainers op zijn naam heeft staan.
Deze app kunt u kopen in de Apple App Store (iOs) en Google Play Store (Android).

App 2: Peak Brain Training
Laat uw hersens kraken met deze leuke breintrain-app! Test uw geheugen, aandachtspanne, probleemoplossend vermogen, mentale behendigheid, taalvermogen en creativiteit. Ook dit spel is ontwikkeld door neurowetenschappers en speciaal gemaakt om uw cognitieve vaardigheden op de proef te stellen. De ‘Coach’ fungeert als uw persoonlijke hersentrainer en helpt u om het beste uit uzelf te halen, met de juiste training op het juiste moment. De voortgang van uw hersentraining houdt u gemakkelijk bij met uitgebreide overzichten.
Deze app kunt u gratis downloaden in de Apple App Store (iOs) en Google Play Store (Android).

App 3: 2048

2048 is een leuk, verslavend en simpel puzzelspel. In dit spel schuift u met blokjes met cijfers, om uiteindelijk op het blokje ‘2048’ uit te komen. U kunt kiezen uit de verschillende bordformaten 4×4, 5×5, 6×6 en 8×8 om het uzelf steeds een beetje moeilijker te maken. Schuif de blokjes met uw vinger naar links en rechts om deze te verplaatsen. Wanneer twee blokjes met hetzelfde nummer elkaar raken, zullen deze samen een blokje vormen. Heeft u het 2048-blokje gecreëerd, dan heeft u gewonnen!
Deze app kunt u gratis downloaden in de Google Play Store (Android).

App 4: 4 Plaatjes 1 Woord

De naam zegt het al: in deze app krijgt u vier plaatjes voorgeschoteld waarbij u het overkoepelende woord moet noemen. Welk woord omschrijft alle vier de afbeeldingen? U komt steeds verder door alle woorden te raden en alle nieuwe levels vrij te spelen. Makkelijke én moeilijke puzzels wachten op u in deze verslavende hersenkraker!
Deze app kunt u gratis downloaden in de Apple App Store (iOs) en Google Play Store (Android).

App 5: Sudoku

Een sudoku is een puzzel die bestaat uit een vierkant met negen bij negen vakjes, die samen gegroepeerd zijn als negen blokjes van drie bij drie vakjes. In de vakjes moet de puzzelaar telkens de cijfers 1 tot en met 9 invullen – en dat op zo’n manier, dat in elke horizontale en verticale kolom en in alle negen blokjes deze cijfers één keer voorkomen. Sinds 2005 heeft deze puzzelsoort aan populariteit gewonnen in Nederland. Inmiddels zijn er veel (gratis) apps ontwikkeld waarmee u online kunt sudoku-en. Zoek op ‘soduko’ in de verschillende app winkels, kies er een uit en u kunt beginnen met puzzelen!

8544-home8care-app-advies-header-1.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig