Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

De beste tips om 'n zorgeloze vakantie te beleven? Dat zijn deze zeven!

Geschreven door op Ontspannen en zorgeloos op vakantie, dat wil toch iedereen? Met deze zeven tips zit niet alleen jij, maar ook je huis er warmpjes bij.

Ontspannen en zorgeloos op vakantie, dat wil toch iedereen? Met deze zeven tips zit niet alleen jij, maar ook je huis er warmpjes bij.

1. Installeer een Home8 alarmsysteem

Oké, we beginnen met de meest voor de hand liggende tip: wij van WC-eend adviseren WC-eend. Installeer een Home8 alarmsysteem! We zeggen het niet voor niks, het werkt écht.

En wat kan je nog meer doen?

2. Wees muisstil

Hè, mag ik geen geluid maken terwijl ik mijn spullen inpak? Nee, met muisstil bedoelen we: wees muisstil op social media. Inbrekers zitten namelijk ook op Facebook en Instragram. Posts als: "Jahaaa, volgende week vertrek ik voor 2 weken naar Gran Canariaaaa!" zijn dus uit den boze, want dan maak je het ze wel héél makkelijk. Weersta de verleiding om je vakantieplannen online bekend te maken, en plaats alleen foto's als je al lang en breed terug bent van vakantie.

3. Zet je lampen op een timer

Als je huis twee weken lang donker is, valt dat op. Je kunt dus het beste doen alsof je wél thuis bent. Dit kan heel gemakkelijk door je lampen op een timer te zetten. Home8 heeft ook verschillende toepassingen waarmee je dit kunt doen:

4. Zet je krant stop en zorg dat iemand je brievenbus leegt

Kranten kun je tijdelijk stopzetten, wanneer je op vakantie bent. Maak hier gebruik van. Een stapel kranten op de deurmat en/of half in de brievenbus zegt namelijk: "Ik ben niet thuis!". En het is ook nog eens zonde van je geld, want je bent er niet om jouw krant te lezen. Ook is het verstandig om andere poststukken, waar je geen controle over hebt, door iemand op te laten halen. Vraag bijvoorbeeld een lieve buurvrouw of ze jouw post wil verzamelen.

5. Bewaar kostbaarheden achter slot en grendel

Zelfs als je netjes de deur op slot doet, is het geen goed idee om sieraden, computers, persoonlijke documenten of andere waardevolle spullen in het zicht te laten. Bewaar ze in een kluis of verstop ze goed, liefst achter slot en grendel.

6. Laat je sleutels niet slingeren

Wellicht een open deur, maar die open deur wil je juist letterlijk en figuurlijk voorkomen. Dus: laat geen sleutels onder de deurmat, in de dakgoot of onder de bloempot liggen. Een beetje inbreker heeft deze zó gevonden.

7. Laat weten dat je huis beveiligd is

Inbrekers zullen veel minder snel toeslaan als er een kans is dat ze betrapt worden. Attendeer mensen dus op je alarmsysteem, bijvoorbeeld met beveiligingsstickers. Dit is in veel gevallen overigens ook wettelijk verplicht. En zelfs als je geen alarmsysteem hebt, kan zo'n sticker of bordje werken. Zo bluf je inbrekers van je stoep. Weliswaar een goedkope oplossing, maar, we raden je wel aan om je huis ook daadwerkelijk te beveiligen ;-)

Bij elke Home8 starterkit krijg je overigens gratis een setje van onze Home8 Alarm beveiligingssticker. Leuk hè?

10208-de-beste-tips-om-n-zorgeloze-vakantie-te-belevenr-lees-dan-deze-zeven-even.png

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig