Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

De slimme apparaten van het Home8 zorgalarm

Geschreven door op Home8care biedt u veel verschillende mogelijkheden om uw zorgalarm op basis van uw eigen inzicht en wensen in te stellen. Twijfelt u over wat voor u de juiste keuze is, passend bij uw situatie? Wij zetten alle slimme apparaten van Home8care nog eens voor u op een rij.

Home8care biedt u veel verschillende mogelijkheden om uw zorgalarm op basis van uw eigen inzicht en wensen in te stellen. Twijfelt u over wat voor u de juiste keuze is, passend bij uw situatie? Wij zetten alle slimme apparaten van Home8care nog eens voor u op een rij.

Het hart van elk Home8 zorgpakket: de ‘hub’

In elk zorgalarm pakket van Home8 zit de zogenaamde ‘beveiligingshub’. Dit is een klein, vierkant apparaatje dat de basis vormt van uw Home8care systeem. De hub werkt als een router: deze verbindt alle apparaten en vormt op die manier een brug tussen de apparatuur en de Home8 servers. Elk onderdeel is hierop aangesloten. De shuttle creëert een beschermd, gesloten netwerk: alleen u als eigenaar en de door u geautoriseerde gebruikers hebben toegang tot het systeem.

 

Uitbreidingen voor uw zorgalarm

Naast de ‘hub’ bevatten de Home8zorg pakketten verschillende beschikbare producten, ook wel aangeduid als ‘uitbreidingen’. U heeft de keuze uit de Twist HD Camera, de Medicijndispenser, de Inactiviteitssensor, de Monitoringssensor, de Geo-fence sensor, de Paniekknop en het Valalarm. Deze onderdelen kunt u uiteraard ook los van een van de zorgalarm pakketten aanschaffen.

Mini HD Camera

Met de Mini HD camera heeft een goede camera met innovatieve functies in huis – verpakt in een fraai design. De camera is voorzien van een draaibare voet, zodat u deze flexibel neer kunt zetten. Beelden neemt dit apparaat op op een SD-kaart of via Dropbox. Met de ingebouwde microfoon en speaker in combinatie met de app op uw smartphone kunt u communiceren via de camera. Zo bent u altijd op de hoogte van wat er gebeurt en heeft u de mogelijkheid om mee te luisteren of te praten. Zowel overdag als ‘s nachts, want dit apparaat is eveneens voorzien van automatisch nachtzicht. De beweging- en geluidsdetectie houdt alles in de gaten. Daarnaast activeert deze camera de sirene, neemt belangrijke beelden op (of maakt foto’s), filtert scènes en stuurt meldingen naar de Home8 app.

Twist HD Camera

Met behulp van de Twist HD Camera mist u geen enkel detail. De naam zegt het al: deze camera’s kunt u letterlijk ‘twisten’ (draaien) en bieden u daarmee een alziend overzicht van 360 graden. U kunt de camera gebruiken als zorgalarm camera, maar bijvoorbeeld ook als beveiligingscamera. Net als de Mini HD Camera heeft dit apparaat eveneens beweging- en geluid detectie en een microfoon en luidspreker. Zo kunt u op afstand live meekijken en meteen actie ondernemen als de situatie dat vraagt. Beeldmateriaal slaat de camera op op een SD kaart. Deze bevestigt u gemakkelijk in het SD kaart slot aan de achterkant van het apparaat.

Medicijndispenser

De automatische medicijndispenser stelt zorgbehoevenden en zorgverleners in staat om overzicht te houden op de medicijninname. Zo weet u altijd of de juiste medicijnen op het juiste moment zijn ingenomen. De dispenser heeft 28 medicatiepatronen. Dit zijn de vakjes waar u de pillen in doet. Met de app op uw smartphone kunt u maximaal 6 doses per dag inplannen. Hiermee wordt medicatie alleen op geprogrammeerde tijden verstrekt, waardoor het risico op een overdosis wordt verminderd. Het systeem waarschuwt u en door u geautoriseerde gebruikers als er een dosis wordt gemist of moet worden ingenomen. Combineert u de dispenser met een camera, dan kunt u de medicatie-inname nog beter volgen en verifiëren.

De verschillende sensoren voor uw zorgalarm

Home8care biedt een drietal sensoren: een inactiviteitssensor, een monitoringssensor en een geo-fence sensor. Met de inactiviteitssensor ontvangt u een melding wanneer een specifieke actie niet is gebeurd of niet is uitgevoerd. Bijvoorbeeld wanneer een zorgbehoevende niet reageert of al een tijd niet heeft bewogen. Wilt u een melding ontvangen als er een uur geen activiteit is getecteerd? Dat kan. U kunt naar eigen inzicht de tijd instellen binnen een tijdsbestek van 1 tot 24 uur. De monitoringssensor geeft u daarbij toezicht op het gedrag en de gezondheid van zorgbehoevenden. Deze zorgalarm sensor plaatst u op belangrijke voorwerpen of meubelstukken in en rond het huis om bepaalde acties te volgen. Plaatst u deze sensor bijvoorbeeld op de koelkast, dan krijgt u inzicht in de maaltijdfrequentie. De laatstgenoemde sensor, de geo-fence sensor, werkt volgens hetzelfde principe, maar dan op basis van locaties. De sensor kan u een melding geven als de zorgbehoevende het huis verlaat. Dit biedt bijvoorbeeld extra veiligheid voor patiënten met dementie of Alzheimer.

Paniekknop

De paniekknop is een klein, wit apparaatje met een rode knop in het midden. De zorgbehoevende kan deze gemakkelijk met zich meedragen en hoeft alleen maar op de knop drukken om geautoriseerde gebruikers, familie of hulpdiensten in te schakelen.

Valalarm

Het valalarm lijkt qua uiterlijk en werking veel op de paniekknop, maar heeft nog een toegevoegde functie: een valsensor. Met één druk op de knop kunnen geautoriseerde gebruikers, familie of hulpdiensten worden gealarmeerd. Valt de zorgbehoevende, dan ontvangen geautoriseerde gebruikers meteen een melding.

8421-home-zorg-1200x557.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig