Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Zorgalarm in de praktijk.

Geschreven door op Spoedzorg in gevaar door toenemend aantal ouderen” – NOS, 21 juni 2017 “Gemeenten, krijg kwetsbare ouderen in beeld” – Gemeente.nu, 16 juni 2017 “Alliantie wil meer aandacht voor ouderen die thuis zorg krijgen” – ANBO belangenorganisatie voor senioren, 2 juni 2016

Zorgalarm in de praktijk.

Het gebruiksgemak van Home8care zorgalarm

“Spoedzorg in gevaar door toenemend aantal ouderen” – NOS, 21 juni 2017
“Gemeenten, krijg kwetsbare ouderen in beeld” – Gemeente.nu, 16 juni 2017
“Alliantie wil meer aandacht voor ouderen die thuis zorg krijgen” – ANBO belangenorganisatie voor senioren, 2 juni 2016

Dit is slechts een kleine greep uit de berichtgeving van de afgelopen tijd over de zorg voor en het leven van ouderen. Het onderwerp is een actueler thema dan ooit in Nederland. Er is sprake van vergrijzing en de komende jaren zal het aantal ouderen blijven toenemen, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar de meeste kwetsbare ouderen wonen thuis en hebben zware zorg aan huis nodig. Daardoor ontstaan er vaak acute noodsituaties, zoals een val of andere ongelukken. En daarbij zijn ouderen in verzorgtehuizen net zo goed kwetsbaar. Er is een tekort aan zorgpersoneel en sommige ouderen krijgen te maken met mishandeling, zoals financiële uitbuiting, fysieke of psychische mishandeling en verwaarlozing.

In zulke gevallen kan Home8care het verschil maken met innovatieve toepassingen. Zoals een valalarm met paniekknop waarmee direct een hulpoproep wordt verstuurd naar de vooraf ingestelde gebruikers, een medicijndispenser die toezicht houdt op de medicatie-inname , bewegingssensoren voor overzicht op bepaalde objecten of acties en een GPS tracker die de locatie van hulpbehoevenden bijhoudt. Op die manier verlicht het zorgalarm de druk op professionele zorgverleners en mantelzorgers. Ouderen kunnen met een gerust gevoel veilig thuis of in een verzorgtehuis blijven wonen.

Chronisch zieken

En dit geldt niet alleen voor mensen op leeftijd: ook in de zorg voor mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke- of psychische beperking kan een Home8care zorgalarm een uitkomst zijn. In de ambulante zorg bijvoorbeeld, waarbij zorgverleners zoals een arts, psycholoog of gespecialiseerd verpleegkundige zich voor behandeling of begeleiding naar de patiënt verplaatsten. Er kan altijd wat gebeuren, en zorgverleners kunnen patiënten niet voortdurend, dag en nacht in de gaten houden. En ook familie kan niet altijd een oogje in het zeil houden. Het zorgalarm van Home8 kan dit wél. De camera’s en andere apparatuur monitoren de situatie op afstand als er iets misgaat of dreigt mis te gaan en melden dit meteen aan alle gebruikers van het systeem. Families hebben de mogelijkheid om binnen één systeem toezicht te houden om meerdere huizen. Het zorgalarm creëert daarmee extra veiligheid, zowel voor de zorgbehoevende en zijn of haar familie, als de zorgverlener. Home8 houdt de wacht, dag én nacht.

Totaalpakket met app

Home8care biedt een totaalpakket aan binnen- en buitenshuis ondersteuning. Home8 voorziet gebruikers in alles: veiligheid, bescherming, verzorging en domotica. Als gebruiker begin je met een basiszorg pakket. Deze pas je vervolgens geheel naar eigen inzicht en wensen aan en kun je onbeperkt uitbreiden. Dit kan niet alleen met de slimme apparaten van Home8 zelf, maar ook met een veel externe apparaten van andere merken. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is verbinding maken in de bijbehorende applicatie. Met deze Home8 app houdt je gemakkelijk overzicht op alle geïnstalleerde apparatuur. Daarbij zijn alle losse apparaten al voorgeprogrammeerd. Dit principe heet Plug & Play technologie: alle onderdelen zijn zo gemaakt, dat je ze gemakkelijk zelf kunt installeren en bedienen. Daar hoef je dus geen technicus voor te zijn.

Beschikbare pakketten:

Paniek CareBox | Val & Paniek CareBox | Activiteit CareBox | Medicatie CareBox | Medicijndispenser CareBox

Hulp met behulp van videoverificatie

Het zorgalarm maakt gebruik van videoverificatie. Via de app worden camerabeelden en notificaties rechtstreeks doorgestuurd naar zorgverleners en/of andere gebruikers. Belangrijk is dat de privacy hierbij niet in het geding komt, doordat de camera’s alleen toezicht houden op de momenten dat dat nodig is, zoals wanneer er beweging wordt geregistreerd of wanneer het valalarm afgaat. Op basis van de beelden kan de zorgverlener bepalen of er actie moet worden ondernomen. En blijkt het toch vals alarm? Dat maakt niet uit, gebruikers bepalen en overleggen zelf wat er gebeurt. Via de app kunnen familie, buren of hulpdiensten worden ingeschakeld, wanneer dat nodig is. Gebruikers kunnen er daarnaast ook voor kiezen om alarmopvolging te installeren, waarmee hulp automatisch direct onderweg is.

Beschikbare camera’s

Mini HD Camera | Twist HD Camera

 

8506-home8care-zorgalarm.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig