Onder de Engelse term ‘e-health’ (een afkorting van ‘electronic healthcare‘) verstaan we digitale toepassingen in de zorg. In andere woorden: het gebruik van informatie- en comminicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Hierbij kunt u denken aan beeldbellen met zorgverleners (videocontact met de thuiszorg bijvoorbeeld), online recepten vernieuwen, het online doorgeven van bloedstollingswaarden door patiënten, de inzet van domotica zoals Home8 toepassingen, teleconsultatie tussen artsen en telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen. Maar ook sporten met een trainings-app en het digitaal volgen van de ontwikkeling van baby’s vallen onder deze term. U ziet: de toepassing van e-health is breed en heeft betrekking op alle leeftijden. Het algemene idee achter e-health is daarbij dat technologie kan bijdragen een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg, waarbij patiënten hun zelfstandigheid en de regie over hun leven kunnen behouden.

De e-Healthweek 2018

Komende zaterdag 20 januari begint de e-Healthweek 2018. Dit nationale initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met innovatieplatform ECP, bestaat uit zo’n 150 lokale initiatieven van verschillende partijen in de zorg, die ten doel hebben om “digitale zorg te verplaatsen van de wachtkamer naar de woonkamer”, aldus het Ministerie. De week is bedoeld om “beter aan het licht te krijgen wat er allemaal mogelijk is binnen de zorg en om mensen met goede ideeën met elkaar in contact te brengen.” Veel Nederlanders zijn namelijk niet op de hoogte van wat e-health allemaal voor hen kan betekenen. De week is dus een “campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Het Ministerie en ECP willen samen door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren”, aldus ECP.

De e-Healthweek 2018 begint op 20 januari en wordt afgesloten op 26 januari met de ICT & Health Conference in de Jaarbeurs in Utrecht. Het initiatief is relatief nieuw: vorig jaar werd de week voor het eerst georganiseerd.

Home8 en e-health

Ook ons alarm- en zorgsysteem valt natuurlijk onder de term e-health. Met speciale zorgtoepassingen zoals een val- en paniek alarm, een medicijndispenser, bewegingssensoren en een GPS tracker verlicht we namelijk de druk op professionele zorgverleners en mantelzorgers en kunnen we het mogelijk maken voor hulpbehoevenden om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. Home8 houdt voor u de wacht, dag én nacht. En dat geeft een gevoel van veiligheid en comfort.

Langskomen bij Home8? Dat kan. In onze showroom in Papendrecht laten we u graag de mogelijkheden zien van alle toepassingen, uiteraard onder het genot van een kopje koffie.

Maandag tot en met vrijdag zijn we geopend tussen 08:30 en 17:00 uur. Ook op zaterdag bent uw welkom van 10:00 uur rot 13:00 uur. Adres: Burgemeester Keijzerweg 14, 3352 AR Papendrecht