Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Slimmer wonen

Internet en netwerken zijn een integraal onderdeel van ons leven geworden. Nu de technologie in een steeds kleiner en slimmer jasje verpakt kan worden blijken de mogelijkheden haast onbeperkt te zijn.

Een normale dag.

Na uren hard werken kom je thuis. Moe maar gelukkig voldaan. Eerst maar eens lekker zitten met een kopje verse koffie. Je espressomachine wist dat je onderweg naar huis was, dus zorgde ervoor dat je verse bakkie nu al klaar staat. Je ploft neer in je luie stoel. De ondergaande zon zou normaal gesproken precies in je gezicht schijnen, maar dat wordt voorkomen door de zonneschermen die zichzelf exact ver genoeg laten zakken.

Heerlijk. Even rust.

Daarna de keuken in voor het bereiden van een eenvoudig, maar voedzaam maaltje. De muziek die je in de living had opgezet "loopt" met je mee de keuken in. De onzichtbare speakers in het plafond boven het aanrecht nemen het naadloos over van de grote jongens in de woonkamer. Na het eten nog even snel je mail checken op je smartphone. Tevreden zie je meteen ook op het schermpje dat je tuin overdag automatisch is besproeid. Het is inderdaad best droog geweest de afgelopen dagen.


Nu tijd voor een filmpje.

Eén druk op de knop zorgt ervoor dat de gordijnen sluiten, de lichten gedimd worden, de TV en home-cinema installatie aangaan, de telefoon en deurbel op "trillen" worden gezet en je huisrobot je een koud biertje komt brengen. Nou ja... Dat allerlaatste dan misschien nu nog niet, maar wie weet in de toekomst... Na de film lekker naar bed. Lopend naar de slaapkamer controleert het systeem of alle lampen al uit zijn en alle deuren op slot. Als je huis merkt dat je ligt te slapen wordt het alarmsysteem automatisch geactiveerd.

Veilig op weg naar een nieuwe dag.


Domotica. Oftewel het automatiseren van functies in en om je huis om veiligheid en comfort te bevorderen. En dat kan in allerlei vormen. Van het eenvoudig op afstand aan- of uitzetten van een lamp tot een totaal systeem zoals geschetst in bovenstaand verhaal. Vaak begint het met één combinatie van zender en ontvanger of een basisset. Die kun je dan uitbreiden met zoveel sensoren als je zelf wilt. The sky is the limit.

Lees hier nog meer over domotica.


Domotica en beveiliging worden vaak in één adem genoemd. Dat is niet vreemd, want beide vertrouwen op sensoren in huis voor hun informatievoorziening. Daarnaast zet een beveiligingssysteem bij detectie van onraad een serie van gebeurtenissen in gang, net als domotica dat doet. En de synergie is groot. Zo kunnen sensoren die overdag gebruikt worden om te bepalen waar jij je in huis bevindt 's nachts dienst doen als bewegingsdetectie van het alarmsysteem. En een deursensor kan aan het systeem vertellen dat er een ongenode gast binnen wil komen, maar kan ook gewenste events triggeren wanneer jij zelf je huis binnenstapt. Laat je fantasie de vrije loop.

Lees ook eens onze informatiepagina over beveiliging.


Door het slim combineren van bestaande elektronica en nieuwe toepassingen kun je van je traditionele huis een "smart home" maken. Sensoren, apparaten, netwerken en devices gaan met elkaar samenwerken om een voor jou, als bewoner, zo comfortabel en veilig mogelijke omgeving te creëren. Kijk maar eens op onze pagina's over Fibaro, Gigaset Elements, Chuango en KlikAanKlikUit wat er zoal mogelijk is. 


Als je eenmaal bent begonnen is er geen weg terug. Maar je wilt dan ook helemaal niet meer terug.


3355-smarthome2.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig