Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Thuis wonen op de oude dag: de technologie zoals een zorgalarm maakt het mogelijk

Geschreven door op “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.” Dit geldt ook voor mensen op leeftijd. Steeds meer ouderen kiezen er dan ook voor om, zo lang dat voor hen fysiek mogelijk is, thuis te blijven wonen. Ze verkiezen hun eigen vertrouwde huis boven ondersteunde woonfaciliteiten of verpleeghuizen.


“Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.” Dit geldt ook voor mensen op leeftijd. Steeds meer ouderen kiezen er dan ook voor om, zo lang dat voor hen fysiek mogelijk is, thuis te blijven wonen. Ze verkiezen hun eigen vertrouwde huis boven ondersteunde woonfaciliteiten of verpleeghuizen.
Deze relatief nieuwe trend wordt ook wel aangeduid met de Amerikaanse term “aging in place” – wat letterlijk ‘thuis verouderen’ betekent. Volgens Wikipedia definieert het Amerikaanse Centrum voor Ziekte Controle en Preventie dit als “het vermogen om veilig, zelfstandig en comfortabel in uw eigen huis en gemeenschap te wonen – ongeacht leeftijd, inkomen of mobiliteit.” Deze blogpost geven we uitleg hoe het Home8care zorgalarm hieraan een bijdrage kan leveren.

En de statistieken liegen er niet om:

Er is sprake van vergrijzing in Nederland. En de komende jaren zal het aantal ouderen blijven toenemen, zo stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens de CBS Bevolkingsprognose zullen er in 2041 zo’n 4,7 miljoen 65-plussers zijn, vergeleken met 2,7 miljoen in 2012. Daarvan zal de groep 80-plussers ook steeds groter worden (dubbele vergrijzing).
Ouderen willen thuis blijven wonen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 90% van alle ouderen liever thuis blijft wonen dan te verhuizen naar een verpleeghuis.
Maar, veiligheid eerst. Om senioren te helpen om in hun eigen huis te blijven wonen, zullen er aanpassingen aangebracht moeten worden die de veiligheid en functionaliteit van hun leefomgeving verbeteren.
De vraag neemt toe. Ouderen willen ook écht dat deze aanpassingen worden gemaakt – 75% van verbouwers zegt dat er steeds meer aanvragen zijn om het concept van “aging in place” uit te kunnen voeren.

Tip: Veiligheid eerst is het devies. De Home8 Paniek CareBox waarschuwt de zorg in geval van nood.

De mogelijkheden van technologie

Bij deze trend en de populariteit daarvan speelt de technologie een grote rol. De technologie biedt veel mogelijkheden waarmee senioren gemakkelijk én veilig thuis kunnen blijven wonen. Met elektrische sloten kunt u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat uw patiënt of dierbare oudere naar zijn of haar doktersafspraak is gegaan. Sensoren op de koelkast kunnen belangrijke informatie geven over het voedingspatroon. En de mogelijkheden reiken verder: er zijn nog veel meer gadgets die de controle over het welzijn van hulpbehoevenden kunnen verbeteren.

Zorgalarm

Een van de belangrijkste van deze mogelijkheden zijn apparaten die hulp inroepen bij ongevallen – de zogenaamde ”persoonlijke alarm systemen”. Zonder deze vernieuwende apparatuur zouden ouderen vermoedelijk al veel vaker in een tehuis zijn gaan wonen. De ontwikkeling werd versneld toen de eerste Home8 alarmsystemen werden geproduceerd: revolutionaire alarmsystemen met videoverificatie. Het platform waarop het Home8care zorgalarm is gebouwd, kan gemakkelijk worden aangepast, waardoor uitbreidingen en extra applicaties mogelijk zijn.

Eén van de beste standaard systemen is het zorgalarm. Dit systeem is voorzien van functies zoals medicatiecontrole met videoverificatie, (in)activiteitstracking, valdetectie en hulp bij panieksituaties. Home8 Zorg is cloud-gebaseerd en veel betrouwbaarder dan de traditionele apparaten met een draadloze telefoon. Het Home8 zorgalarm geeft ouderen de mogelijkheid om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Daarmee wordt het idee van thuis ouder worden dus écht realiteit.

Tip: De Home8 Automatische Medicijndispenser heeft plaats voor 28 cartridges en kan door middel van de Home8 app met maximaal 6 doses per dag worden voorgeprogrammeerd.

Wilt u meer weten over het zorgalarm? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel voor een demonstratie. De koffie staat klaar!

 

8504-thuis-wonen-op-de-oude-dag-de-technologie-zoals-een-zorgalarm-maakt-het-mogelijk.png

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig