Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Een mooi duo: Home8 & Amazon Alexa

Geschreven door op Wist je dat je Home8 kunt integreren met Amazon Echo? Al onze beveiligingssystemen kunnen samenwerken met de slimme speaker en de digitale spraakassistent van Amazon. Zo maak jij jouw huis nóg makkelijker slim.

Wist je dat je Home8 kunt integreren met Amazon Echo? Al onze beveiligingssystemen kunnen samenwerken met de slimme speaker en de digitale spraakassistent van Amazon. Zo maak jij jouw huis nóg makkelijker slim. 

Alexa, de slimme assistent van Amazon

Alexa is de digitale spraakassistent van Amazon. Alexa is onderdeel van Amazon Echo, een slimme speaker waar je tegen kunt praten en die je samen met Alexa bijvoorbeeld kunt gebruiken om smarthome apparatuur te bedienen, vragen te stellen, alarmen in te stellen, het nieuws bij te houden, muziek af te spelen en to-do lijstjes te maken. Gebruikers kunnen de mogelijkheden van Alexa uitbreiden door zogenaamde “Skills” te installeren (extra functionaliteiten en/of producten ontwikkeld door derden). Home8 is een van de partners van Alexa en kun je aldus toevoegen als “Skill”. Communiceren met Alexa doe je in het Engels. Vooralsnog kun je nog geen spraakopdrachten geven in het Nederlands, maar de verwachting is dat hier in de toekomst verandering in komt. Voorbeelden van vragen die je kunt stellen en opdrachten die je kunt geven zijn:

Alexa, tell me a joke.
Alexa, what’s in the news?
Alexa, what’s the weather in Papendrecht?
Alexa, dim the lights to 50% (Philips Hue). Wist je trouwens dat je Home8 ook met Philips Hue kunt integreren? Meer daarover lees je op onze Works With pagina.

Home8 koppelen aan Alexa

Om te beginnen, koppel je eerst de Home8 Skill met Amazon Echo via de Amazon Alexa app. Vervolgens open je de Home8 app, ga je naar het zijbalk menu en selecteer je Amazon Echo. Nu moet elke Home8 Shuttle en elk ander Home8 apparaat in jouw bezit een ‘Echo-naam’ worden toegewezen. Maar let op: apparaten van hetzelfde type kunnen niet dezelfde naam hebben. Je moet als accounteigenaar eerst een ‘Echo-naam’ voor elk ondersteund apparaat selecteren, voordat je spraakopdrachten op Alexa kunt gebruiken. Op de Amazon Echo pagina worden beschikbare Security Shuttles en hun ondersteunde apparaten weergegeven, die gekoppeld zijn aan Alexa. Tik hierna op ‘>’ naast de naam van de Shuttle of het apparaat en je wordt doorgestuurd naar de pagina waar je een naam kunt selecteren. Selecteer een ‘Echo-naam’ voor de shuttle of het apparaat en tik op de rechterbovenhoek om deze op te slaan. Spraakopdrachten zullen deze naam op dezelfde manier gebruiken. Een voorbeeld: “Alexa, tell Home8 to turn on switch at “Echo name”(de naam die jij hebt ingevuld dus).

Jouw Home8 systeem bedienen met Alexa

Met behulp van Amazons digitale spraakassistent Alexa, kun je (afhankelijk van welke Home8 apparaten je in huis hebt) jouw beveiligingssysteem instellen, je garagedeur bedienen, lampen en huishoudelijke apparaten in- of uitschakelen en deuren vergrendelen en ontgrendelen. Enkel met het geluid van je stem. Een voorbeeld: zeg “Alexa, tell Home8 to turn on switch in the living room”, om het licht in de woonkamer aan te zetten waar jouw Smart Plug zich bevindt. Perfect in situaties als de kamer donker is en de schakelaar niet zichtbaar is, of wanneer je te druk bent met andere dingen. Op dezelfde manier kun je zeggen: “Alexa, tell Home8 press on garage door opener at House Garage”, om je garagedeur op weg naar je auto te openen. Ideaal als je haast hebt! Daarnaast kun je zeggen: “Alexa, tell Home8 unlock the door at Home” om de deur thuis voor gasten te openen. En het is uiteraard veilig: je zal eerst een wachtwoord moeten inspreken, voordat de deur daadwerkelijk open kan.

Stemherkenning van Alexa

Met de Far Field stem herkenning kan Alexa jou bovendien door de gehele kamer heen horen, zelfs als er muziek speelt of als de televisie aanstaat. Zo kan het gebruik van Amazon Echo, naast het gebruik van jouw Home8-systeem, je dagelijkse leven een stuk makkelijker maken.

Meer weten? Bel 078 641 6410 voor persoonlijk advies of kom langs in onze winkel in Papendrecht.

8481-alexa-en-home8.jpg

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig