Home8 Alarm
Home8 Alarm
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
078 641 64 10 - info@home8-alarm.nl

Waar of niet waar? Hoe inbrekers te werk gaan en wat jij daartegen kunt doen

Geschreven door op Maak het inbrekers niet te makkelijk. Hoe? Hier een paar feiten over de werkwijze van het inbrekersgilde en hoe jij daartegen bestand bent.

Maak het inbrekers niet te makkelijk. Hoe? Hier een paar feiten over de werkwijze van het inbrekersgilde en hoe jij daartegen bestand bent.

Waar of niet waar? Honden schrikken inbrekers af

Dit is zonder meer waar. Maar, met een maar. Want: de meeste mensen denken dat het een goed idee is om honden buiten te laten. Als er iemand aankomt, heeft de waakhond het meteen in de gaten en begint luid te blaffen. Toch is dit soms niet zo effectief als wel wordt gedacht. Het komt namelijk vaak voor dat indringers honden voeren, bijvoorbeeld met stukjes worst, waar rattengif of medicijnen in kan worden weggewerkt. Hier worden honden ernstig ziek van of kunnen zelfs overlijden. De enige manier om dit te voorkomen is met een zeer goed getrainde waakhond, die geen eten van vreemden aanneemt. Heeft jouw hond deze training niet gehad, dan is het beter om jouw viervoeter binnen te houden. Op die manier kunnen ze jou en je gezin beter beschermen tegen indringers en zijn ze minder snel afgeleid of misleid met voedsel.

Waar of niet waar? Inbrekers gaan het meeste ‘s nachts te werk

Niet waar. Dit is een veel gehoorde misvatting. In veel gevallen is ‘s nachts inbreken juist lastiger voor criminelen – de kans is immers veel groter dat er mensen thuis zijn. Met ‘s nachts inbreken zouden de dieven het zichzelf dan alleen maar onnodig moeilijk maken. Eerder gaan ze daarom te werk in de late ochtend of in de middag. Het liefst richten ze zich op huizen die bewoond worden door kwetsbare ouderen, of gezinnen waarvan de man en vrouw aan het werk zijn. De kinderen zijn naar school, er is verder niemand thuis. En dat geeft criminelen onbeperkt toegang tot identiteitsbewijzen, creditcards, losgeld en andere waardevolle spullen.

Waar of niet waar? Jouw vuilnisbak kan waardevolle informatie bevatten

Waar. Heb je bijvoorbeeld oude post weggegooid, met je naam, adres en telefoonnummer erop? Bingo. Dit is mooi meegenomen voor inbrekers: nu weten ze je gegevens en kunnen ze deze informatie gebruiken om je huis binnen te komen of om misbruik te maken van je identiteit. Gooi papieren, zoals rekeningen en documenten, dus nooit achteloos weg. Verscheur ze eerst, of haal ze door de papierversnipperaar.

Waar of niet waar? Inbrekers hebben het vaker gemunt op mensen met katten

Het kan puur toeval zijn, maar het is aannemelijk dat inbrekers meer inbraakmogelijkheden zien bij huishoudens met katten. Mensen met een of meerdere katten in huis laten vaak ramen en deuren open voor hun huisdier, of zetten zelfs het alarm voor hen uit. Op die manier vormen katten een groot beveiligingsrisico. Het kan zelfs zo zijn dat kattenbezitters bij inbraak niets terug krijgen van de verzekering, omdat ze hun alarm uit hadden staan. Dat kan als verdacht worden gezien, en in het ergste geval krijgen kattenbezitters dan ook een fraudeonderzoek aan hun broek. Er zijn namelijk ook mensen die inbraak in scène zetten om geld van de verzekering op te kunnen eisen.

Tip: Een alarmsysteem met camera van Home8 onderscheidt menselijke bewegingen van andere bewegingen voor de camera. Heb je een kat in huis, dan kun je dit alarmsysteem dus gewoon aan laten staan. Is nog leuk ook, kun je zien wat Poekie uitspookt als jij weg bent ????

 

8258-waar-of-niet-waarr-hoe-inbrekers-te-werk-gaan-en-wat-jij-daartegen-kunt-doen.png

Alles in huis voor 'n veiliger thuis ®

 • Slimste alarmsysteem van Nederland
 • Doe-het-zelf: installeren binnen 30 minuten
 • Slimme mix van gebruikers, locaties en functies, alle aangesloten apparaten te bedienen vanuit één app
 • Gratis verzenden en retourneren
 • Ook verkrijgbaar op:
 • Amazon
 • Coolblue
 • Bol
 • Hubo
 • Epine
 • Kieskeurig